Atelier Sud

Handgemaakte Oorbellen, Ringen, Kettingen en Armbanden

[carousel-horizontal-posts-content-slider]
Handgemaakte sieraden met edelstenen, goud op Sterling zilver, parels en andere natuurlijke materialen. Originele, exclusieve, trendy Dutch designs.

Atelier Sud ontwerpt eigentijdse sieraden met echte edelstenen en andere natuurlijke materialen uit alle windstreken. Handgemaakte oorbellen, kettingen, armbanden en ringen met een authentiek, modern, hippy chique ontwerp.
De sieraden worden allemaal in eigen atelier ontworpen door ontwerpster/beeldend kunstenaar Hester van Dapperen
www.dapperen.nl in een doorlopende collectie in kleine oplages met oog voor mens en milieu.
Aan de sieraden hangt een labeltje/etiketje met ons beeldmerk wat door Hester is geschilderd, met daarin uitleg over het sieraad en de gebruikte materialen. De positieve reacties van klanten leren ons dat men het waardeert dat de sieraden van bijzondere onderdelen en natuurlijke materialen worden gemaakt.

Atelier Sud gebruikt geen plastic of kunststof materialen, maar uitsluitend natuurlijke materialen, (half)edelstenen, parels, parelmoer, (gekweekt) koraal, zilver, goud en goud op zilver. Kortom natuurlijk materiaal dat leeft.
We recyclen alle onderdelen van niet courante sieraden, ook de sterling zilveren restantjes worden verzameld zodat het kan worden hergebruikt.
In het atelier gebruiken we zo min mogelijk plastic en ander moeilijk afbreekbaar materiaal.

Wholesale Online & Webshop

Indien u wholesale klant bent of wilt worden en online bestellingen wilt plaatsen kunt u via de knop Wholesale in het menu een account aanmaken of contact met ons opnemen via het contactformulier. Deze aanvraag zal dan worden bekeken en indien mogelijk geactiveerd. Daarvan zult u vervolgens een bevestiging per email ontvangen.Daarnaast bieden wij de mogelijkheid via de reguliere WebShop aan iedereen om van onze handgemaakte sieraden te genieten ongeacht waar u woont, voor uw gemak of wanneer er geen winkel bij u in de buurt is die Atelier Sud verkoopt.

Natuurlijke Materialen

De originele handgemaakte sieraden worden vervaardigd in ‘limited edition’. Geen seizoensartikel, geen uitverkoop, alles is gemaakt in kleine oplages van hoogwaardige kwaliteit waardoor de sieraden lang mee gaan. Het zijn geen seizoensartikelen of seizoensgebonden collectie items.

Ieder sieraad van Atelier Sud is uniek en gemaakt van natuurlijke materialen. Dat natuurlijke is wat ons boeit. Ieder handgemaakt sieraad wordt met aandacht gemaakt en verschilt van vorm en kleur. Dat maakt het eigen en dat is precies de bedoeling.
Atelier Sud kan haar handgemaakte sieraden voor een relatief lage prijs aanbieden daar Atelier Sud het gehele ontwerp, maak en verzendproces in eigen hand heeft.

Werkwijze Atelier Sud

De sieraden worden allemaal met de hand gemaakt, deels in Nederland, deels in India, deels in Portugal.
We doen ons best de oorsprong van onderdelen en het maakproces te doorgronden.
Een deel van het maak proces wordt verricht in India door vrouwen in afgelegen dorpjes. Deze werkzaamheden dragen bij aan hun onafhankelijkheid en zelfstandigheid.
Een ander deel van het maakproces vindt plaats in Portugal. Vrouwen in Portugal verrichten handarbeid in hun eigen omgeving, wanneer het hen schikt, veelal naast andere werkzaamheden. Regelmatig staan vrouwen aan onze poort om ook mee te doen.

Wij bieden een reparatieservice waarbij wij zelf de reparaties uitvoeren.
Als voorbeeld willen we vermelden dat we recent nog een ketting na 9 jaar terug kregen met het verzoek om te repareren.

De fotografie doen we zelf waarbij we gebruik maken van de overdaad aan zonlicht in Portugal i.p.v. studio licht.
Het atelier van Atelier Sud in Nederland draait op zonne-energie.